Kategori: Film


Kanye West – Runaway

24 oktober 2010

Runaway är Kanye West’s omtalade kortfilm med samma namn som andra singeln från kommande skivan My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Sjukt fett tycker jag. Älskar sånt här.

Du kan höra många låtar från albumet i filmen. På skivan som tidigare gått under titeln Good Ass Job medverkar förutom Kanye West själv artister som Kid Cudi, Nicki Minaj, Jay Z & Raekwon. Ser fram emot det här. My Beautiful Dark Twisted Fantasy, i butik 22:e november!

Hatten av för Kanye West!

Kanyewest.com

1 Kommentar » | Film, Konst, Mode, Musik, Nöje, Nyheter, Övrigt, Video

Social Netwöörk

22 oktober 2010

Såg Social Network på bio idag. Filmen om facebook. Fet tycker jag! Någon som sett den?

Kommentera » | Film, Övrigt, Video

Visste ni om att…

03 oktober 2010

…det låg en biosalong på Mariaplan back in the days? Biografen hette Röda Sten och var öppen mellan 1934 och 1963. How bout dat?

Mariaplan goes Wikipedia.

This aint a movie dawg!

Kommentera » | Film, Nöje, Övrigt

Inception

27 juli 2010

Har precis vart och sett Inception med Parham, Lotta & Meta Four. Ojojojojojojojojoj vad fet den var! Jag rekommenderar er alla starkt att se den!

2 Kommentarer » | Film

Inception (Trailer)

26 juli 2010

Verkar sjukt fet. Någon som sett den än?

V.

3 Kommentarer » | Film

How To Make It In America!

24 mars 2010

Började kolla igår. Fastnade direkt. New York-moden är sinnesjuk! Har ni inte sett det än så kolla in första avsnittet här!

Snyggt intro, bra musik, feta bilder. Riktig feel good-serie!

Kid Cudi har en roll i serien. Se honom berätta om skådespelarinsatsen ovan.

4 Kommentarer » | Film, Nöje, Video

Hannes Hopf At The Movies: Coonskin

11 februari 2010

”Sången om södern” är en oscarsbelönad disneyfilm, där den äppelkindade slaven Farbror Remus (James Baskett) sjunger ”Zip-a-dee-doo-dah” och berättar sagor om Bror Kanin, Bror Räv och Bror Björn. Filmen släpptes 1946 och då var det inte många som reagerade negativt på dess rasistiska karikatyrer. I dagens läge är ”Sången om södern” den enda disneyfilm som inte släppts på DVD.

Medan ”Sången om södern” gick på bio, växte Ralph Bakshi upp i Brownsville. Han umgicks enbart med svarta och var den enda vita eleven på sin skola. Under skolgången konfronterades Bakshi med rasismens Amerika, då vita polisstyrkor trakasserade hans område. Det var också under den här tiden som Bakshi intresserade sig för tecknad film.

Fastforward till 70-talet. Ralph Bakshi hade med sina tecknade långfilmer ”Fritz the cat” och ”Heavy Traffic” bevisat att man kan göra tecknad film för vuxna. ”Coonskin” blev hans hårdaste pungspark mot etablissemanget. Precis som i ”Sången om södern” är ”Coonskin” en liveactionfilm med tecknade inslag, dock på ett helt annorlunda vis. I den här varianten sitter en åldrade fängelseintern (Scatman Crothers, som även bidrog med ledmotivet ”A´hm a niggerman”) och berättar om råskinnen Rabbit (Philip Michael Thomas från ”Miami Vice”), Preacher Fox (Charles Gordone) och Bear (Självaste Barry White!) som gör upp med Harlems hallickar, mafiosos och korrupta poliser, medan ondskan själv – Miss America, tittar på och hånflinar.

”Coonskin” blev bojkottad och biografer som visade filmen, blev t o m rökbombade. Bakshi har sagt att ”Coonskin” är hans bästa film, men trots det så förknippas hans namn med adaptionerna av ”Fritz the cat” och ”Sagan om ringen”.

/Hannes Hopf

Kommentera » | Film

Hannes Hopf At The Movies: Archer

04 februari 2010

Jag har en grej för hemliga agenter. När jag var liten älskade jag Bondfilmer och under mellanstadiet konsumerade jag stora mängder populärkultur inom spiongenren. ”Mannen från U.N.C.L.E”, ”Mission Impossible”, ”Spies like us” och ”Secret Squirrel”, jag gillade allt, t o m James Bond Jr. När jag fyllde 13 tog hiphopintresset över och det var ju lika bra, för ingen annan tog genren på allvar. Under 00-talet blev genren rejält örfilad på vita duken via karaktärer som Austin Powers och Johnny English. Det känns lite härligt att spiongenren har fått sig en renässans genom Bourne-filmerna, Daniel Craigs 007 och den rätt charmiga filmatiseringen av ”Get Smart”.

FX, tv-kanalen bakom serier som ”It’s Always Sunny in Philadelphia” och ”Sons of Anarchy”, har just visat det femte avsnittet av sin nya animerade storsatsning ”Archer”. H. John Benjamin (mest känd som butiksbiträdet Carl i Family Guy) spelar Sterling Archer, den kanske sämsta agenten i branschen. Enda anledningen att att han får jobba kvar, är för att hans mamma Malory är chef för organisationen. Aisha Tyler (känd från ”Vänner” och Kanyes ”Slow Jamz”-video) spelar Lana Kane, toppagent och Archers exflickvän som han fortsätter att ragga på (trots att hon har ihop det med kontoristen Cyril).

”Archer” är enligt mitt tycke den smartaste agentparodin hittills. Jag skulle kunna skriva flera meningslösa jämförelser, i stil med ”Archer är en tv-serie med Agent X9s utseende och Seth Mcfarlanes humor”, ”Agent 007 möter The Office”, ”Fallet Ipcress möter Seinfeld”. Men skit i det, passa på att ladda ner dom fem existerande avsnitten, innan den läggs ner för gott.

/ Hannes Hopf

5 Kommentarer » | Film

Soundtrack For A Revolution

18 januari 2010

Läs om filmen här!

Kommentera » | Film, Video

Förra årets bästa film

05 januari 2010

Fantastisk film. Fotot. Känslan. Se den!

1 Kommentar » | Film