Hannes Hopf At The Movies: Archer

Jag har en grej för hemliga agenter. När jag var liten älskade jag Bondfilmer och under mellanstadiet konsumerade jag stora mängder populärkultur inom spiongenren. ”Mannen från U.N.C.L.E”, ”Mission Impossible”, ”Spies like us” och ”Secret Squirrel”, jag gillade allt, t o m James Bond Jr. När jag fyllde 13 tog hiphopintresset över och det var ju lika bra, för ingen annan tog genren på allvar. Under 00-talet blev genren rejält örfilad på vita duken via karaktärer som Austin Powers och Johnny English. Det känns lite härligt att spiongenren har fått sig en renässans genom Bourne-filmerna, Daniel Craigs 007 och den rätt charmiga filmatiseringen av ”Get Smart”.

FX, tv-kanalen bakom serier som ”It’s Always Sunny in Philadelphia” och ”Sons of Anarchy”, har just visat det femte avsnittet av sin nya animerade storsatsning ”Archer”. H. John Benjamin (mest känd som butiksbiträdet Carl i Family Guy) spelar Sterling Archer, den kanske sämsta agenten i branschen. Enda anledningen att att han får jobba kvar, är för att hans mamma Malory är chef för organisationen. Aisha Tyler (känd från ”Vänner” och Kanyes ”Slow Jamz”-video) spelar Lana Kane, toppagent och Archers exflickvän som han fortsätter att ragga på (trots att hon har ihop det med kontoristen Cyril).

”Archer” är enligt mitt tycke den smartaste agentparodin hittills. Jag skulle kunna skriva flera meningslösa jämförelser, i stil med ”Archer är en tv-serie med Agent X9s utseende och Seth Mcfarlanes humor”, ”Agent 007 möter The Office”, ”Fallet Ipcress möter Seinfeld”. Men skit i det, passa på att ladda ner dom fem existerande avsnitten, innan den läggs ner för gott.

/ Hannes Hopf

Kategori: Film 5 comments »

5 Kommentarer till “Hannes Hopf At The Movies: Archer”

  1. rb

    oändligt jävla bra serie. har suktat efter att den skall köra igång på riktigt enda sedan vi såg pilotavsnittet för några månader sen.

    var lite extrafint att dom satt å käkade gravad lax, janssonsfrestelse och kladdkaka i avsnitt fyra hehe.

    jag delar även dina farhågor om att archer hinner bli nerlagt innan folk hinner inse seriens storhet. (men då kan vi ju alltid hoppas att serien gör en ”family guy”).

  2. Trix

    http://www.rlslog.net/archer-s01e05-720p-hdtv-x264-dimension/ Say Word!

  3. Mem

    verkar intressant! får ta ock kika på den. Du är så fin hannes:)

  4. Poooooojken

    såg ett avsnitt verkar sådär. förstår inte sambandet mellan detta och ´budskapet med bloggen ? Kan varit lite bättre om han förklarade om varför just detta kommer fram på bloggen.

  5. toarulle

    håll dig till topic, svensk hiphop kk thx manne 🙂 puss!


Kommentera

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/6/7/mariaplan.com/httpd.www/wp-content/themes/blass2/comments.php on line 77